276°
Posted 20 hours ago

Vegetable Caviar with Eggplant - Zacusca de vinete - Romanian Product - Raureni - 300g

£9.9£99Clearance
ZTS2023's avatar
Shared by
ZTS2023
Joined in 2023
82
63

About this deal

Burning the eggplants takes about 10-15 minutes for a medium eggplant, so if I use two or three of my burners, I am done in no time. Adaugam putina sare si putin piper si amestecam continuu, sa nu se lipeasca, focul trebuie sa fie mic. Place a folded kitchen towel on the bottom of the pot, put the jars on the towel taking care that they don't touch each other, then pour enough hot water to cover the jars. Pentru o zacuscă de vinete mai dietetică, poți opta pentru o listă de ingrediente mai bogate. Adaugă morcovi, ciuperci sau dovlecei. Acestea nu numai că vor adăuga mai mult volum și nutrienți, dar vor și sărace în calorii. Esențial este faptul că legumele nu ar trebui prăjite în vederea pregătirii zacuscăi, ci coapte pe grătar, conform metodei tradiționale.

Zacusca de fasole boabe se păstrează perfect în cămară, minimum 6 luni, dacă a fost sterilizată corect iar capacele închid etanș. Verificați-le, așadar, ca să nu aveți surprinze. Dacă borcanul e bine închis, atunci când se apasă pe capac acesta se simte ferm, nu cedează deloc. Dacă capacul permite să fie apăsat și revine cu un păcănit, borcanul trebuie păstrat la frigider și consumat rapid. La fel se va proceda și cu borcanele deschise, al căror conșinut nu a fost consumat complet. După ce ceapa și ardeii s-au omogenizat și au dat într-un clocot împreună, se adaugă și vinetele tocate. Se amestecă bine, să se omogenizeze, în timp ce oala e permanent pe foc. Bogată în nutrienți: Zacusca conține o varietate de legume, cum ar fi ardeii, vinetele și roșiile, care sunt surse importante de vitamine și minerale esențiale pentru organism. Aceste legume furnizează vitamina C, vitamina A, potasiu și fibre, contribuind la menținerea sănătății sistemului imunitar, a pielii și a funcționării corespunzătoare a inimii și a sistemului nervos.Intr-o tigaie mare (sau o cratita din teflon), se toarna cam 2/3 din cantitatea de ulei si se pune pe foc. Ceapa se scoate din apa si se pune in tigaie. www.simonacallas.com Se adauga o ceasca din sucul scurs de la ardei si se caleste la foc moderat, pana se inmoaie. Nu trebuie prajita, ci doar calita pana cand devine translucida (asa cum vedeti in imagini). Intre timp, se curata morcovii si se dau pe razatoare. Se adauga in tigaie, peste ceapa. Daca este nevoie, se mai toarna o ceasca din sucul de la ardei. Se calesc impreuna, tot la foc moderat, cam 15-20 minute. Se pune la copt jumătatea din cantitatea de vinete și jumătate din cea de gogoșari. Restul de legume se taie cubulețe, ca și ceapa. Se curăță vinetele coapte și gogoșarii de pieliță, după care se toacă mărunt sau se mixează. Profi a lansat marca proprie de legume si fructe ,, Proaspete de la Noi”, un gust natural şi proaspăt, 100% românesc. Mai ţineti minte savoarea cireşelor dulci din pomul bunicilor şi roşiile de grădină coapte de soare? Acestea sunt fructele şi legumele Proaspete de la noi– cele mai bune soiuri crescute cu grijă de cei mai buni producători din România şi monitorizate cu atenţie de experţii Profi. Dacă nu doriți să folosiți vinete, înlocuiți-le cu 500 de grame de ardei (din care folosiți 3 kilograme, nu doar 2,5 kg, cum am arătat mai sus) și 500 de grame de morcovi (adică 1,5 kilograme în loc de 1 kilogram). Se folosesc atât ciuperci de cultură (champignon albe sau brune) cât și sălbatice: ghebe, gălbiori, bureți de rouă etc. Nu este greșit dacă le combinați. Puteși folosi ciuperci proaspete sau deshidratate (vezi în introducere). Am experimentat fierberea zacuștii la cuptor și a ieșit foarte bine! Este o zacuscă extrem de gustoasă și de aromată în care am pus și usturoi. Rețeta aici.

Mai multe retete de conserve pentru iarna gasiti aici. Muraturi Extra sfat de la Gina Bradea (pentru cea mai buna zacusca de vinete): Deoarece dovleceii sunt ieftini și se găsesc vara din abundență multă lume își dorește să-i conserve pentru iarnă. Ei se pot păstra la borcan în apă cu sare sau bulion ( rețeta aici), murați cu usturoi și cimbru ( rețeta aici) sau sub formă de zacuscă ce poate fi consumată rece, direct din borcan, sau încălzită. Este foarte gustoasă! Are atât ceapă cât și usturoi și se poate face simplă sau combinată cu ciuperci. Rețeta aici.Nu exagerați cu cantitatea de ulei dar nici nu puneți prea puțin deoarece acesta dă savoare preparatului și ajută și la conservarea pentru iarnă. În general eu pun 100 ml de ulei la 1 kg de legume pentru zacuscă Carefully slice the eggplant in half. Using a wooden spoon, scoop out the eggplant flesh and discard the skins. Engaging in the same methodology as before, using a wooden spoon, chop the eggplant flesh until you get a rough paste. The smoother, the better. Again, this is a traditional Romanian way of making zacusca. If you prefer, you can use your food processor to create a smooth paste. Dacă nu aveți cămară sau dacă aceasta nu este răcoroasă ar fi bine să păstrați conservele în pivniță. Noi nu folosim conservanți dar, dacă chiar nu se poate altfel, puteți pune câte un vârf de cuțit în fiecare borcan (presărat la suprafața zacuștii) sau fierbeți borcanele umplute cu zacuscă la Bain Marie (suprasterilizare) – vezi aici.

III. O altă variantă ar fi să așezați borcanele, umplute cu zacusca fierbinte, într-un cuib căptușit cu mai multe straturi de pături (textile) groase. Le înveliți bine și le lăsați să se răcească lent, înainte de a le depozita în cămară. Câteva precizări despre rețetă Deasemenea, dacă gustul vostru simte nevoia de a adăuga în această zacuscă de vinete un condiment în plus, față de cele clasice, indicate, nu vă abțineți să o faceți. Păstrați simțul măsurii, însă, adăugând câte puțin, amestecând bine de tot și gustând zacusca după fiecare nouă cantitate adăugată. Inspirația mea vrea un pic de praf de chimen în zacuscă, de exemplu :P, și nu s-a plâns nimeni vreodată. I. La cuptor – cu tot cu tava pe care am așezat borcanele, dăm acum zacusca la cuptorul preîncălzit la 100°C. O menținem în cuptorul pornit timp de ½ de oră, apoi stingem cuptorul și lăsăm borcanele să se răcească complet în interiorul acestuia. După ce s-au răcit complet, le depozităm în camară. nu traiesc in Romania. Traiesc intr-o tara in care toate zarzavaturile legumele si fructele se gasesc in intreg anul.Mai multe sfaturi despre cum se coc si se curata usor ardeii, vedeti la reteta de Mancare de ardei copti – aici. Pune zacusca în borcane curate și uscate, iar apoi sterilizează-le timp de 20-30 de minute pentru a te asigura că se păstrează bine. Cel mai bine este să vedeți tutorialul VIDEO despre coacerea și decojirea ardeilor grași, kapia sau a gogoșarilor. Fiecare gospodărie are azi propria rețetă de zacuscă tradițională scrisă pe o hârtie îngălbenită de timp ce este moștenită și pasată mai departe generației următoare.

Asda Great Deal

Free UK shipping. 15 day free returns.
Community Updates
*So you can easily identify outgoing links on our site, we've marked them with an "*" symbol. Links on our site are monetised, but this never affects which deals get posted. Find more info in our FAQs and About Us page.
New Comment