276°
Posted 20 hours ago

Boromir Cozonac Brioche Walnuts & Cocoa Filling Swirls Sweet Bread & Easter Cake & 400gr

£9.9£99Clearance
ZTS2023's avatar
Shared by
ZTS2023
Joined in 2023
82
63

About this deal

igiena mediului, a aparatelor, a personalului- instruire personal-desfăşurarea operaţiei intr-o zonă cu temperatură controlata Va las si reteta unui cozonac cu ciocolata si nuca (impletit si despicat) tip babka sau treccia russa – vezi aici. Am făcut pauză 5 minute și am reluat frământarea pentru alte 10 minute. Deja începe să arate mai bine! Am făcut iar pauză 5 minute. Cozonacul Boromir cu cremă de nuci și stafide te răsfață din plin cu umplutura bogată. Preparat în urma fermentației naturale cu maia, Cozonacul Boromir capătă un miez pufos și un gust unic. Se potrivește foarte bine alături de un pahar cu lapte, o cafea aromată sau o cană de ceai. Descoperă pe blogul nostru diferite rețete inedite preparate din cozonaci: tiramisu vegan, toast reinventat cu creme brulee sau frigănele cu cremă de ciocolată și căpșuni. Se realizeaza o structura bine definita de activitati pentru fiecare punct critic de control in procesul de productie care asigura faptul ca metodele de control si tehnologiile sunt aplicate corect.

Ne place varianta clasică de tăvălite cu cocos, dar și mai mult ne place să o reinventăm în fel și chip. Odată ce ai glazurat cuburile cu ciocolată, le poți tăvăli prin fulgi de cocos, nuci măcinate, migdale sau fistic în funcție de preferințe.

Ce spun clienții noștri

asigurarea condiţiilor de temperatură şi ventilaţie- în cazul depistării mucegaiului produsul se aruncă- returnare la furnizor Echipa trebuie să fie alcătuită din maximum 5-6 persoane, în funcţie de necesităţi. Structura echipei trebuie să fie funcţională şi absolut neierarhică. Echipa HACCP va colabora cu personalul de pe teren care se va ocupa de punerea în practică ulterior a sistemului HACCP. Valoarea studiului va consta în cunoaşterea completă a produsului, procesului şi a pericolelor luate în studiu. In ambalajele de transport produsele se aseaza intr-un numar care sa evite deformarea, deprecierea sau ruperea acestora. Dintotdeauna am considerat clienții noștri ca făcând parte din marea familie Boromir, de aceea grija noastră permanentă este de a satisface pe deplin toate cerințele cu maximă calitate și profesionalism. Această etapă lungă și chinuitoare din punct de vedere fizic poate fi redusă prin folosirea unui robot de bucătărie. Timpii totali de frământare scad la o treime iar efortul gospodinei este 0.

Noul nostru produs face parte din familia de Cozonaci Casa Boromir, o colecție ce reunește trei sortimente de cozonaci. Umpluturile de nucă și ciocolată, cireșe sau portocale, recreează gustul tradițional și le conferă o savoare autentică prin combinațiile deosebite de arome și texturi. Am preincalzit cuptorul la 50 C si apoi l-am decuplat. Am bagat castronul cu aluat in cuptorul caldut si am inchis usa acestuia. L-am lasat la dospit 30-40 de minute. A crescut frumos! Sa va mai povestesc cat de gustos si aromat este? Am taiat si cateva felii „regulamentare” ca sa-i vedeti sectiunea. Monica ne-a spus ca mama ei presara zahar, cacao si nuca uscate pe aluat. Daca doriti le puteti opari cu putin lapte fierbinte si sa faceti o crema – asa cum am aratat aici. Mai e si varianta cu albus de ou (crud) pe care o puteti aplica, mai ales ca pentru unsul cozonacilor avem nevoie de 1 galbenus si puteti folosi albusul respectiv. Am cântărit aluatul: cca. 1300 g. Am tăiat din el 4 părți egale (a câte 325 g fiecare). Am lucrat cu cântarul așa cum se face în brutăria profesionistă. Priviți ce textură aerată ca de șvaițer are aluatul în secțiune! E plin de găuri!

Documents

Observație: cheia succesului stă în frământarea îndelungată a acestui aluat pentru cozonacul suprem! Doamna din Bulgaria îl frământa manual 30 de minute + alte 90 de minute! Realizați ce efort presupune asta? Nu e poveste cu „asudatul grindei” pentru că fiecare minut în plus de frământare duce la întărirea rețelei de gluten, la obținerea acelei structuri de fibre, caiere, pale pe care o râvnește toată lumea! Tehnicile ei de frământare sunt admirabile și sunt perfect corecte din punct de vedere al brutăriei profesioniste! Știe exact cum se elonghează aluatul, cum se trântește de masă pentru a îl alungi și mai mult, cum să-l plieze sau să-l împăture (stretch and fold) etc. Nu ia aluatul la pumni și nu face box cu el fără nicio noimă. Arată minunat cozonacii mei! Am ajustat cu foarfeca excesul de hârtie de copt ca să nu-mi fâlfâie prin cuptor. Cocos și ciocolată? Mereu o combinație bună, iar dacă le completezi cu bucățele pufoase de cozonac, obții niște tăvălite minunate. Alături de cafeaua preferată sau de un pahar de lapte cald, cel mai probabil vor dispărea rapid din farfurie. Am frământat la viteză medie 10 minute. Aluatul e o cremă densă și cleioasă. Dacă vă iese un aluat prea dens atunci mai completați cu puțin lapte (max. 100 ml) pus treptat, lingură cu lingură. Mai bine așteptați cu adăugatul de lapte până după ce frământați (prima etapă) și lăsați aluatul la odihnă (înainte de a pune untul și untura).

Step 2 Rupe ciocolata și pune bucățelele într-un bol termorezistent împreună cu zahărul rămas, untul, laptele praf și pudra de cacao. Topește compoziția la bain-marie, deasupra unui vas cu apă fierbinte, amestecând bine. Ciocolata neagră poate fi înlocuită cu ciocolată albă, roz sau cu lapte. Dacă vrei ca glazura să iasă mai moale, combină ciocolata topită cu puțină smântână dulce. Am impaturat aluatul mai intai in 3, aducand marginile laterale peste treimea medie. Am obtinut un dreptunghi mai lung ale carui capete le-am adus iar peste partea din mijloc. In limbaj brutaresc international aceasta manevra se numeste „strech and fold” si are un rol crucial in intarirea structurii aluatului – adica duce la formarea acelor pale, suvite sau caiere pe care le cauta toata lumea in miezul cozonacilor sau al painii. Am pregătit picăturile de ciocolată termostabilă (se găsesc online, în Kaufland, Selgros, Metro), stafidele bine hidratate, rahatul tăiat în cubulețe cu latura de 2 cm (în continuare cel de la Feleacul este cel mai bun, ca pe vremuri) și cojile confiate de portocală tocate. Pe acestea le prepar acasă – rețeta aici. Stafidele și cojile de portocală le voi diviza între cei 2 cozonaci, momentan sunt „la grămadă”. Cozonacii se ung doar cu cateva secunde inainte de a-i baga la copt! Asa ca nu ne grabim cu unsul pentru ca oul se usuca, face coaja la suprafata si crapa la copt. Cand cuptorul a fost bine incins am uns repede (dar uniform!) cozonacii cu ou si lapte. Am avut grija sa nu pun prea mult ca sa nu curga in tava si sa se arda. Daca doriti puteti sa-i presarati cu zahar tos, bucatele de nuca etc. Eu i-am lasat simpli.

 

Am trecut la cozonacul suprem cu rahat, stafide, ciocolată și coji de portocală. Arată grozav și el! Cozonacul suprem cu nucă sau rahat se păstrează în forma lui (tapetată cu hârtie de copt) și învelit bine în ștergare groase de in, bumbac sau cânepă. Stă bine la cămară peste o săptămână. Aluatul este bogat în grăsimi așa că acest super cozonac nu se usucă repede.

omologarea lanţului de coacere- menţinerea aparaturii in stare bună de funcţionare- menţinerea condiţiilor optime de temperatură, umiditate şi timpAm pregătit cam tot de ce am nevoie: ouăle cu sarea, zahărul rămas după ce-am scos o lingură pt maia, iaurtul simplu (am avut cu 3% grăsime), mierea (nu a încăput în poză), cojile rase de citrice, romul STROH 40% (care are o aromă fantastică!) și plicurile de zahăr vanilat Bourbon. Echipa defineşte scopul şi obiectivele studiului HACCP (analiza unei linii de fabricaţie şi a unui produs precum şi considerarea unei categorii de pericole), apreciază limitele critice de lucru şi stabileşte planul de lucru HACCP. Obiectivele trebuie să fie bine definite. Se stabileşte clar dacă planul HACCP se limitează numai la securitatea clientului (pericole de ordin biologic, chimic, fizic) sau include şi alte aspecte legate de specificaţia produsului finit. Informaţiile necesare (lista de materii prime, materiale, diagrama de flux, date despre produs/proces) în acest caz trebuie pregătite înaintea studiului. După cele 2 ore de fermentare (dospire) aluatul pentru cozonacul suprem este gata pentru a fi porționat. Este cald, moale, elastic, pufos ca o pernă. Dacă-l ții în palmă nu se rupe. Nu se rupe nici daca îl ridici și tragi de el. Este perfect!

Asda Great Deal

Free UK shipping. 15 day free returns.
Community Updates
*So you can easily identify outgoing links on our site, we've marked them with an "*" symbol. Links on our site are monetised, but this never affects which deals get posted. Find more info in our FAQs and About Us page.
New Comment