276°
Posted 20 hours ago

Cozonac - Walnuts & Cocoa Filling Swirls Sweet Bread - Boromir - 400 g

£9.9£99Clearance
ZTS2023's avatar
Shared by
ZTS2023
Joined in 2023
82
63

About this deal

I-am acoperit cu hartie de copt (fixata cu scobitori ca sa nu-mi zboare prin cuptor) si am redus caldura la 170 C. De-acum in 20-25 de minute sunt gata. Daca cuptorul nu coace uniform puteti intoarce cozonacii fara probleme. In total eu i-am copt 45 de minute. Depinde si de cuptor. Cum se lasa la racorit cozonacii proaspat scosi din cuptor? Dintotdeauna am considerat clienții noștri ca făcând parte din marea familie Boromir, de aceea grija noastră permanentă este de a satisface pe deplin toate cerințele cu maximă calitate și profesionalism. De la o simpla brutarie, Boromir s-a dezvoltat si a inceput sa ofere clientilor sai o gama larga de produse de panificatie si patiserie. In anul 1998, compania a inceput la Moara Cibin prin a crea malaiul perfect pentru a prepara cea mai buna mamaliga. Mai tarziu, in 2000, Boromir a preluat moara de grau din Buzau (Spicul Buzau) si a creat, diversificat si imbunatatit reteta Adevaratii Covrigi de Buzau. Deși pentru noi cozonacul nu este o noutate, păstrăm cu sfințenie tradiția atât în procesul de măcinare a făinei, cât și în metoda de preparare a Cozonacilor Boromir, păstrată de peste 26 de ani în mințile și sufletele tuturor românilor. Astăzi îți prezentăm o rețetă delicioasă care e perfectă ca mic dejun sau desert. Pentru toți cei care doresc să simtă bucuria gustului de acasă, din fabricile Boromir pleacăîn fiecare zi sute de cozonaci și alte preparate delicioase, și ajung în toate supermarketurile din România, online aici www.boromirmarket.ro, dar și în străinătate. Cozonacii se ung doar cu cateva secunde inainte de a-i baga la copt! Asa ca nu ne grabim cu unsul pentru ca oul se usuca, face coaja la suprafata si crapa la copt. Cand cuptorul a fost bine incins am uns repede (dar uniform!) cozonacii cu ou si lapte. Am avut grija sa nu pun prea mult ca sa nu curga in tava si sa se arda. Daca doriti puteti sa-i presarati cu zahar tos, bucatele de nuca etc. Eu i-am lasat simpli.

Boromir este un brand romanesc care si-a inceput activitatea in 1994 ca o mica brutarie insotita de o moara de faina. De atunci, compania a evoluat intr-unul dintre cei mai mari producatori de produse de patiserie si panificatie din Romania. Respectul pentru traditie si inovatia sunt doua valori de baza pe care se bazeaza fiecare produs Boromir. Specificul brandului Boromir: Cozonac, covrigei de Buzau si croissante Am impaturat aluatul mai intai in 3, aducand marginile laterale peste treimea medie. Am obtinut un dreptunghi mai lung ale carui capete le-am adus iar peste partea din mijloc. In limbaj brutaresc international aceasta manevra se numeste „strech and fold” si are un rol crucial in intarirea structurii aluatului – adica duce la formarea acelor pale, suvite sau caiere pe care le cauta toata lumea in miezul cozonacilor sau al painii. Am rasturnat aluatul pe masa usor unsa cu ulei si l-am intins in forma de dreptunghi groasa de 1 deget. Etapa aceasta se numeste degazare. Se aude un fasait – ies gazele formate prin dospire. Am cantarit bucata de aluat: 2000 g. L-am impartit in portii egale a cate 500 g fiecare. Verificati cu cantarul! Fiecare portie am modelat-o sub forma de bila si am asezat-o pe masa de lucru unsa usor cu ulei.Confirmarea aprecierii voastre, a venit în anul 2009, în urma participării la Concursul „Produsul Anului 2009”, în cadrul căruia Cozonacul Boromir cu Cremă de Nuci a fost desemnat câștigătorul categoriei Produse de patiserie de către consumatorii români. Iata inca o reteta noua de cozonac cu nuca sau alune copt in forma de guguluf (Guglhupf) – o gasiti aici. In plus, masa trebuie curatata de cacaoa imprastiata inainte de a ne apuca de urmatoarea rulada (ca sa nu patam exteriorul acesteia). Am obtinut 4 rulade pe care le-am impletit doua cate doua. Nu strangeti tare buclele, lasati-le mai lejer! 2-3 bucle ajung pentru fiecare cozonac. Frigănelele sunt perfecte pentru a începe ziua cu un mic dejun ca acasă sau ca desertul dintre mesele principale. Alegerea este la tine!

Am preincalzit cuptorul la 50 C si apoi l-am decuplat. Am bagat castronul cu aluat in cuptorul caldut si am inchis usa acestuia. L-am lasat la dospit 30-40 de minute. A crescut frumos! In anul 2009, Cozonacul Boromir cu Crema de Nuci a fost desemnat castigator de catre consumatorii romani la categoria Produse de patiserie la Concursul “Produsul Anului 2009”. In plus, compania a continuat sa inoveze si sa ofere diversitate de produse de patiserie si panificatie, de la cozonacul traditional pana la variante pentru tineri sau pentru gusturi rafinate. Produsele Boromir: Gustul traditiei in fiecare muscaturaAm taiat rahatul in bucatele folosind o scandura de lemn pudrata din belsug cu zahar pudra. Fiecare bucatica de rahat am tavalit-o bine prin acest zahar. Astfel bucatelele de rahat taiate nu se vor lipi intre ele. Nuca prajita si racorita am macinat-o. Intr-un castron am amestescat zaharul tos cu cacaoa. Pentru un cozonac mai „bogat” puteti dubla umplutura. Pasul 4:Între timp, încinge o tigaie, unge-o cu unt și pe rând, prăjește feliile de Cozonac Boromir pe ambele părți până ce devin aurii, crocante la exterior și moi la interior! Mai mult, produsele Boromir ți le putem pune la dispoziție oriunde în țară și oricând, pentru a evita aglomerația din oraș și petrece timpul economisit alături de membrii familiei.

Un sfat de la strabunica Buia: Asezati cozonacii culcati pe o parte pe gratare. Intoarceti cozonacii fierbinti de pe o parte pe alta (la 10 minute) ca sa nu se turteasca! Deci nu-i punem in picioare si ii abandonam…. Nu-l taiem fierbinte! Am bagat formele in pungi de plastic inchise si le-am introdus din nou in cuptor, la dospit. La fel, cuptorul a fost preincins la 50 C si apoi decuplat. Am lasat cozonacii la dospit timp de 1,5 ore. Au crescut minunat, ridicandu-se pana dincolo de marginea formelor. I-am scos din pungi doar cât să le fac o poză. Daca sunteti amatori de „senzatii tari” si daca aveti rabdare si timp suficiente, va recomand sa incercati si laborioasa reteta a cozonacului moldovenesc (cu 20 de galbenusuri) – o gasiti aici. După 36 de ore de preparare cu fermenți naturali și fără conservanți, Felia de Cozonac Casa Boromir e gata de luat la drum, în mașină, la muncă, în concediu sau oriunde ai poftă de cozonac. Miezul pufos, conferit de dospirea lentă cu maia, este îmbogățit de 45% cremă de nucă și ciocolată. Conceptul inedit de felie ambalată individual vine ca un răspuns la dorința clienților noștri de a se bucura de gustul său în orice moment și loc.Acum urmeaza incorporarea grasimii. In reteta Monicai apare doar ulei insa puteti face si un mix de 100 ml ulei si 100 g unt topit. Eu m-am tinut de reteta ei. Am reinceput framantarea aluatului si am turnat cate putin ulei, in 3-4 transe. Nu se toarna urmatoarea portie pana ce nu este incorporata cea anterioara! Am mai si racait peretii vasului cu racleta ca sa nu ramana aluat lipit de ei.

Calitatea și profesionalismul înseamnă pentru noi că vom continua să inovăm și să punem la dispoziție produse cât mai variate, adaptate tuturor gusturilor românilor: de la cozonacul tradițional cu nucă – ce te va face să retrăiești aroma unică de acasă și gustul copilăriei, la Cozonacul Royal special creat pentru iubitorii de ciocolată, la Cozonacul Exotic bogat în fructe si creme exotice, până la cozonacul Pricomigdală, special creat pentru gusturi rafinate. După deschidere se păstrează la temperatură ambientală și trebuie bine sigilat astfel încât să își mențină prospețimea. Ingrediente Cozonac Boromir cu cremă de nuci și stafide: făină albă de grâu, zahăr, nucă 8%, drojdie naturală (făină albă de grâu, apă), stafide 7%, albuş de ou, uleiuri vegetale (palmier, floarea soarelui, rapiţă), gălbenuș de ou, apă, unt, sirop de zahăr invertit, emulsifianți: mono și digliceride ale acizilor grași și lecitină de soia, lapte praf degresat, cacao pudră degresată, alcool etilic, drojdie, sare iodată, arome. Deși s-a avut grijă suplimentară pentru a îndepărta toată coaja de nucă, pot rămâne unele bucăți mici. Apoi i-am rasturnat cu grija pe gratare de prajituri si le-am indepartat hartiile de copt. Cozonacii calzi trebuie sa „respire”, sa nu faca condens de la aburul emanat. Stiti deja asta din retetele de paine, nu? Nu cumva sa ii acoperiti cu carpe sau pungi cat sunt fierbinti!! Fiecare conține 32 bucăți. Numarul de bucăți poate să difere de la o cutie la alta, dar gramajul rămâne mereu același.

What our customers say

După deschidere se păstrează la temperatură ambientală și trebuie bine sigilat astfel încât să își mențină prospețimea. Dupa fiecare manevra aluatul are nevoie de 10 minute de odihna asa ca am acoperit bilele cu plastic si le-am lasat un pic. Cozonacul Collection Boromir te cucerește cu armonia de arome și texturi. Crema de nuci crocante se împletește perfect cu crema fină de ciocolată și miezul pufos. Cozonacii Collection sunt preparați în tihnă în urma unui proces lung de fermentație naturală cu maia. Gustul lor este numai bun de savurat de sărbători, la petreceri sau alte ocazii speciale, dar și la masa de zi cu zi. Descoperă pe blog rețeta minunată de churros cu scorțișoară, reinventați într-un mod deosebit din cozonaci.

Asda Great Deal

Free UK shipping. 15 day free returns.
Community Updates
*So you can easily identify outgoing links on our site, we've marked them with an "*" symbol. Links on our site are monetised, but this never affects which deals get posted. Find more info in our FAQs and About Us page.
New Comment